Beregn antallet af dage mellem to datoer


Startdato

Slutdato
Værktøj til at beregne antal dage

Lommeregner, der giver dig mulighed for at beregne antallet af dage mellem en dato og en anden.
Hvis du vil vide, hvor mange dage der er mellem to datoer, varigheden eller tiden mellem 2 datoer, er vores online-beregner her for at hjælpe.

Antal dage pr. måned

Antallet af dage i en måned varierer afhængigt af måneden og om året er et skudår eller ej.
I 1 måned er der 30 eller 31 dage, med undtagelse af februar, som har 28 dage eller 29 dage for skudår.

Der er 12 måneder i året: januar, februar, marts, april, maj, juni, juli, august, september, oktober, november og december.
januar: 31 dage
februar: 28 dage (eller 29 dage i et skudår)
marts: 31 dage
april: 30 dage
maj: 31 dage
juni: 30 dage
juli: 31 dage
august: 31 dage
september: 30 dage
oktober: 31 dage
november: 30 dage
december: 31 dage

Den gregorianske kalender er den mest brugte i verden. Det har sin oprindelse i en ikke-religiøs kalender opfundet af Julius Cæsar (berømt romersk general og statsmand, erobreren af Gallien).

Skipår

Et skudår er et år, der har 366 dage i stedet for 365 dage for et almindeligt år. Den ekstra dag er den 29. februar. Et skudår indtræffer hvert fjerde år. Hvorfor ? For at hjælpe med at synkronisere kalenderåret med solåret, eller hvor lang tid det tager at fuldføre Jordens kredsløb om solen (som er omkring 365 dage og et kvarters dag). 29. februar er en dato, der normalt indtræffer hvert fjerde år, og kaldes springdagen.

Det tager cirka 365,25 dage for Jorden at kredse om Solen (et solår). Vi afrunder normalt dagene i et kalenderår til 365. For at kompensere for den manglende deldag tilføjer vi en dag til vores kalender cirka hvert fjerde år.